2de provinciale

Wij zijn KAMPIOEN! SKLD olé olé!

Mustafa Erkoç: “Dit was een zege die achteraf van goudwaarde bleek te zijn”

SKL Doorslaar won zondag met 2-1 van Kallo en zet hierdoor zijn zegereeks verder. Door het verlies van Sinaai tegen Kruibeke zijn de mannen van Stefan Van Dender nu al zeker van de titel. Zondag werd de terugkeer naar eerste provinciale dan ook uitbundig gevierd. We vroegen kapitein Mustafa Erkoç om een reactie.
“Het is tegen Kallo een wedstrijd geworden zoals we verwacht hadden” aldus een tevreden Mustafa Erkoç. “Het is een match geworden waarin de tegenstander zich op alle manieren geweerd heeft. Uiteraard zijn alle ploegen extra gemotiveerd om tegen de leider te winnen. Zij hebben ook niks te verliezen. Het is alleen jammer dat het er zondag iet wat potig aan toeging.”
 
“Bovendien kregen we er nog een uitermate zwakke leiding bovenop. Ik weet niet wat de scheids bezielde, maar vriend en vijand waren het erover eens dat hij het ons zo zuur mogelijk wou maken. Zo schoof Van Laecke uit, waarbij hij viel. Hij stelde zich meteen recht om verder te spelen, maar kreeg toch een gele kaart onder de neus geschoven. Dit was het begin van in totaal negen kaarten die hij voor ons heeft getrokken.”
 
“Net voor rust buffelde Lander de Keersmaeker, op een corner van mij, de 1-0 tegen de netten. Jammer genoeg liep hij hierbij een open wonde onder zijn oogkas op, waarna hij diende vervangen te worden. Na de rust kregen we vergelijkbaar voetbal waarin de tegenstander nauwelijks gevaarlijk was. Op een stilstaande fase trapte ik rechtstreeks op doe en kon Akif Oz in de herneming scoren. Op een corner van Kallo waaide de bal, via de paal, bijna binnen. Onze doelman bracht in eerste instantie redding, maar in de rebound werd het dan toch nog 2-1. We zijn hierna niet meer in de problemen gekomen, zelfs niet nadat we met tien man kwamen te staan na de uitsluiting van Polfliet. Deze kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij reclameerde bij de scheids na een aanslag op Van Laecke, die slechts met geel werd bestraft.”
 
“Dit was alweer een verdiende zege die achteraf van goudwaarde bleek te zijn door het verlies van Sinaai. Hierdoor zijn we nu al kampioen. Ik denk dat de wedstrijd op Sinaai de ommekeer was. Nu winnen we dus vijftien wedstrijden op rij en behalve de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Zaffelare, waartegen we gelijk speelden, hebben we alle thuiswedstrijden winnend afgesloten.”
 
“Nu volgt White Boys en we mogen er zeker van zijn dat zij hun vel duur zullen verkopen. Wij zijn echter aan iets uniek bezig en ik zou graag onze ‘winningreeks’ nog vier wedstrijden volhouden. Ik ben enorm fier op onze prestaties dit seizoen, dit toont aan dat we thuis horen in eerste provinciale. Ik ben bijzonder tevreden voor al de vrijwilligers die er week na week staan, voor ons bestuur, de coaches, mijn ploegmaten en onze supporters.”

SKL Doorslaar: KAMPIOEN

Met nog vier wedstrijden te gaan heeft SKL Doorslaar zich in tweede provinciale C gekroond tot kampioen. In hun kampioenenmatch versloegen ze KSK Kallo met 2-1. Achtervolger FCH Sinaai ging met 0-3 de boot in tegen KJV Kruibeke, waardoor ze de Lokeraars niet meer kunnen inhalen.

Het was Lander De Keersmaeker die op slag van rust zijn team op voorsprong bracht. Het ervaren Doorslaar bleef de match in handen houden. Akif Oz maakte halfweg de tweede helft de verlossende 2-0, nadat Kallo een hoekshop niet weggewerkt kreeg. Goed vijf minuten later slaagde Saifo Boughza erin om de aansluitingstreffer op te tekenen. De scheidsrechter nam, tot spijt van de thuisploeg, niet de gepaste maatregelen. Liefst vijf spelers van Doorslaar kregen een geel karton onder de neus geschoven, bij Kallo slechts één speler. Desalniettemin waren ze bij de thuisploeg blij met de overwinning en titel.
 
Op 26 wedstrijden verloren de troepen van coach Stefan Van Dender slechts twee maal, en werd er drie keer gelijkgespeeld. De statistieken tonen ook nog aan dat ze een doelsaldo hebben van +55, dankzij 76 gemaakte doelpunten en amper 21 tegengoals.
Het toont aan dat SKL Doorslaar zich een terechte kampioen mag noemen. Na een jaartje tweede provinciale mogen ze zich opmaken voor hun return naar de hoogste provinciale afdeling.

Lander De Keersmaeker "Het hoogtepunt van dit seizoen was tot nu toe de onderlinge confrontatie met H. Sinaai"