Algemene contactgegevens:

ADRES COMPLEX

Schraagveld (aan het kerkhof ) – 9160 Lokeren

GERECHTIGDE CORRESPONDENT

Etienne Laureyssens
Hemelseschoot 2C – 9160 Lokeren
Tel.: 09/361.37.09
Mail: laureyssensetienne@gmail.com


  Korte geschiedenis

  Sportkring Lokeren en SC Doorslaar speelden in de laagste provinciale reeksen in Oost-Vlaanderen. In 2003 fusioneerde beide clubs uiteindelijk; Doorslaar speelde op dat moment in Derde Provinciale, SK Lokeren in Vierde Provinciale. De naam van de fusieclub werd SK Lokeren Doorslaar.

  De fusieclub ging van start in Derde Provinciale en werd in zijn eerste seizoen meteen tweede, en na een succesvolle eindronde promoveerde de club zo in 2004 naar Tweede Provinciale onderleiding van Jo Dierens. In 2006 kon men pas na een testwedstrijd het behoud verzekeren; in 2007 degradeerde men echter toch weer. In die periode was Jo Clauwaert trainer van SKLD. Hierna volgde nog stabiele jaren onderleiding van De Jonghe; Romero in 3de provinciale.

  In het seizoen 2015-2016 nam Lenny Janssens over en samen met zijn team eindigde de Lokerse fusieclub zevende in Derde Provinciale. Ze haalden wel de tweede periodetitel en slaagden erin te promoveren naar Tweede Provinciale.

  Vanaf september 2016 komt SK Lokeren Doorslaar terug uit in Tweede Provinciale. Dit seizoen behaalde het eerste elftal zelfs de periodetitel!

  Samen met de overgang naar 2de is SKL Doorslaar gestart met provinciale voetbal aan te bieden aan hun jeugdleden. SKLD investeert al jaren in hun jeugdwerking in 2012 werd het hiervoor beloond met de FOOT PASS AWARD! En in 2015 ontving het een 2 sterren label!